Hockey is een van de meest geweldige sporten die er zijn. Het vereist teamwork, snelheid en behendigheid, en het kan zowel binnen als buiten worden beoefend. Het is ook een van de moeilijkste sporten om te beheersen, maar als je eenmaal weet hoe het spel werkt, kun je niet meer stoppen met spelen! Als jij een groot fan bent van hockey en een nieuwe club wilt oprichten, lees dan snel deze blog. Hier lees je alles voor de hockeyvereniging: van kleding tot de opslag van spullen en het hockeyveld.

Benodigdheden voor trainingen en wedstrijden

Voordat je een hockeyclub begint, moet je ervoor zorgen dat je de benodigde apparatuur hebt. Dit omvat sticks, ballen, en een set doelen. Je kunt deze producten kopen bij een sportwinkel of online. Het is belangrijk dat je kwaliteitsapparatuur kiest die lang meegaat en veilig is voor de spelers. Ook moet je onthouden dat je verschillende maten van sticks en ballen nodig zult hebben, afhankelijk van de leeftijd van de spelers.

Kleding voor optimale prestaties

Naast producten die worden gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden, is geschikte sportkleding natuurlijk ook belangrijk.  Het dragen van comfortabele, ademende kleding is belangrijk voor spelers om hun beste prestaties te leveren tijdens het spelen en tegelijkertijd zich prettig in voelen. De meeste hockeyclubs kiezen ervoor om hun team gepersonaliseerde shirts te laten dragen, met daarop natuurlijk het logo van de club. Naast kledingstukken zijn de benodigdheden zoals scheenbeschermers, helmen en handschoenen geen overbodige luxe. Bij veel clubs komen deze kosten voor de rekening van spelers. Deze spullen kunnen wel via de club gekocht worden.

Opslag van alle benodigdheden

Opslag van de uitrusting is een essentieel onderdeel van het hebben van een hockeyclub. De meeste clubs hebben een speciale opslagruimte waar de uitrusting kan worden bewaard. Zorg dat je ervoor zorgt dat de spullen veilig worden gehouden en dat ze niet beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat de spullen lang meegaan en dat er in de toekomst geen problemen ontstaan. Zorg voor een logische indeling zodat je niet snel wat kwijt raakt. Daarnaast is het belangrijk om deze ruimte ordelijk te houden en dit te communiceren met zowel leden als trainers.

De plek waar de trainingen en wedstrijden plaatsvinden

Het veld is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van het oprichten van een hockeyclub. Het moet groot genoeg zijn voor het beoefenen van zowel 5 versus 5 als full-field hockey. Zorg ervoor dat het veld de juiste lijnen heeft en dat het gras goed is onderhouden. Als je een alternatief wilt voor gras, kun je overwegen om gebruik te maken van kunstgras. Dit kan een betere optie zijn als het gaat om onderhoud en omstandigheden.

Onderhoud van materiaal en voorzieningen

Het onderhouden van de clubuitrusting, het veld en de opslagruimte is een cruciaal onderdeel van het runnen van een succesvolle hockeyclub. Het veld moet onderhouden worden en de opslagruimte moet schoon worden gehouden. Dit geldt ook voor de kantine en de kleedkamers. Het is ook belangrijk dat de sticks en ander materiaal regelmatig worden gecontroleerd op slijtage. Het is de verantwoordelijkheid van de club om ervoor te zorgen dat de veiligheidsprocedures worden gevolgd en dat alle benodigdheden en locaties veilig voor de spelers blijven.

 

Het oprichten van een hockeyclub is een gave maar soms ook ingewikkelde uitdaging.Met de juiste benodigdheden, kleding, opslag, veld en onderhoud is het echter zeer goed te doen. Vraag daarnaast mensen in jouw omgeving die jou – als vrijwilliger – willen helpen en probeer zo veel mogelijk op papier te zetten zodat alles zo duidelijk en transparant mogelijk is. Voor alle benodigdheden voor elke sportclub, ook voetbalvereniging en voor andere sporten, kun je altijd terecht bij Skor voor advies en een passend aanbod. Ontdek wat Skor jouw club kan bieden!