4x Werkschoenen zo comfortabel als wandelschoenen

Zou je willen dat jouw werkschoenen nét zo comfortabel zouden zijn als wandelschoenen? Dat kan! Tegenwoordig zijn werkschoenen niet meer zo stug en zwaar als vroegen. Zware beschermingsmaterialen als stalen neuzen zijn vervangen door lichte flexibele materialen, terwijl er niets aan de veiligheid is afgedaan. Dit is een groot voordeel voor beroepen waar veel gelopen wordt. In dit artikel lees je meer over de meest comfortabele werkschoenen.

1: Lichtgewicht werkschoenen

Voor beroepen waar veel gelopen wordt, speelt het loopcomfort een grote rol in de juiste schoenkeuze. In dit geval kun je het best gaan voor een lichte werkschoen. Door een lichte schoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe. Hier kun je goedkope lichtgewicht werkschoenen kopen.

Sommige werkschoenen hebben een rubberen beschermneus. Dit is handig bij zware werkzaamheden, want de schoenen kunnen tegen een stootje. Slijten jouw werkschoenen niet snel? Dan kun je beter geen beschermneus nemen. De schoen wordt namelijk een stuk lichter zonder zo’n overneus.

2: Flexibel en ademende werkschoen

Ook flexibiliteit en een sterk ademend effect is van belang voor een hoog loopcomfort. Door het vele lopen kun je last krijgen van zweetvoeten. Dit is niet erg hygiënisch en comfortabel. Bij goed geventileerde schoenen, eventueel met perforatiegaatjes, en een ademende voering heb jij langer frisse voeten.

Aanrader: bekijk de ademende GEOX werkschoenen s3 diadora

3: Energieteruggave & schokdemping

Bovendien zijn er werkschoenen die dankzij een goede schokdemping, zelfs energie teruggeven tijdens het lopen. Dit zijn met name de sportieve modellen. Zo heb je deze S3 Puma werkschoenen, die met eigenschappen van hardloopschoenen zijn ontwikkeld.

4: Werkschoen zonder stalen neus

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen jouw tenen optimaal tegen vallende voorwerpen en zware objecten. Veel voorkomende letsels aan de tenen worden op deze manier voorkomen. De stalen variant veiligheidsneus is waarschijnlijk de meest bekende variant, maar tevens de zwaarste. Dit kan negatieve invloed hebben op het loopcomfort. Wat zijn lichtere opties?

  • Kevlar veiligheidsneus
  • Werkschoen met composiet neus
  • Werkschoen met glasvezel neus (fiberglas)