Lunchen in Beetsterzwaag

Eetgelegenheden

Beetsterzwaag kent diverse sfeervolle restaurants. Een van de bekendste restaurants is het witte huis in Olterterp nabij het dorp. Het witte huis dient zowel als hotel als restaurant en je kunt er een heerlijke lunch of afternoon tea krijgen na een lange wandeling of gewoon als uitstapje. Een ander bekend restaurant in Beetsterzwaag is Prins Heerlijck. Het restaurant is gevestigd in een 18e-eeuws monumentaal pand met diverse historische vertrekken die dienen als mooie sfeervolle kamers. Het pand was tot 1810 opgedeeld in twee huizen en dient sinds de jaren 90 als restaurant.

lunchroom
Lunchen in Beetsterzwaag

Prins Heerlijck biedt diverse exclusieve lunchgerechten aan zoals soepen, heerlijke broodjes, tosti’s, 12 uurtjes, 3 gangenlunchmenu’s, eiergerechten enz. Een ander bekend restaurant is T’ Snack Bearske, de voormalige gastronoom aan de Hoofdstraat 50. Dit is een cafetaria, lunchroom en snackbar. Naast snacks kun je hier ook pannenkoeken en lunchgerechten zoals uitsmijters en tosti’s krijgen. Ook hebben ze visgerechten en kibbeling op het menu staan. Je kunt er online bestellen en afhalen.

lunch Beetsterzwaag
lunchgerechten
restaurant Beetsterzwaag
broodjes

Bistro Nijeholt is ook een ware aanrader voor een stevige lunch. Bistro Nijeholt is gevestigd in landgoed Lauswolt, dit nieuwe restaurant is in 2017 geopend als tweede restaurant op Lauswolt. De Bistrokaart bestaat uit snelle eenvoudige heerlijke gerechten voor een aantrekkelijke prijs. Sinds 2020 is de Bistro in de prachtige tuin gevestigd, de zogeheten Pop-Up tuin. Het landgoed bereid producten van hoge kwaliteit mede uit eigen moestuin.

restaurant in Beetsterzwaag
restaurant  in Beetsterzwaag

Naast uitstekend lunchen en dineren kun je ook zeer sfeervol overnachten op het landgoed in volledig gerenoveerde luxe kamers en suites met een behouden historisch tintje. Het bijzondere exclusieve restaurant de Heeren van Harinxma is ook gevestigd in Lauswolt en bereid producten van pure natuurlijke afkomst uit de eigen achtertuin. Ook kun je een heerlijke luxe afternoon tea krijgen met een zeer uitgebreid aantal producten zoals vele soorten sandwiches, scones, gebakjes en heerlijke exclusieve soorten thee.