Een flinke wandeling doe je niet even op killer heels, voor goede prestaties en comfort zijn een paar goede wandelschoenen onmisbaar. Naast dat de wandelschoenen er leuk uit moeten zien wil je niet dat ze je tijdens het lopen verzwaren. De trends op het gebied van wandelschoenen draaien dan ook vooral om lichtgewicht, goede ondersteuning en waterdicht materiaal. Welke wandelschoenen nu echt goed zijn? Dit zijn de 3 beste wandelschoenen die momenteel op de markt zijn.

#1 Salomon X Ultra 3 Mid

De Salomon X Ultra 3 Mid is precies waar de wandelschoenen van Salomon om bekend staan: ze bieden een indrukwekkende combinatie van comfort en een licht gewicht, met behoud van een stevige bescherming. Eigenlijk werd de Ultra 3 Mid ontworpen als trail-running schenen, maar door de extra ondersteunende bescherming bij de enkels is het één van de beste all-round wandelschoenen allertijden. De stabiliteit en de kwaliteit van het ontwerp maken deze uitvoering uniek binnen de gewichts- en prijsklasse. De Salomon X Ultra 3 Mid is geschikt voor lichte backpackers, dagjestoeristen en flinke doortrekkers, dat maakt de schoen multifunctioneel.

#2 Merrel Moab 2

Lichte backpackers en dagwandelaars zitten met de Merrel Moab 2 helemaal goed. Deze wandelschoen is licht van gewicht, comfortabel en ook nog eens geschikt voor iedere loper met een klein budget. Voor iets meer dan 100 euro ontvang je goede demping, betrouwbare buitenzolen en een waterdicht membraan op de upper. De Moab 2 is een update van het origineel, maar het ontwerp is vrijwel hetzelfde gebleven. Het zijn vooral de features als de binnenzool, demping en waterdichtheid die werden verbeterd met het nieuwe model.

#3 Salomon Quest 4D 3 GTX

Als je opzoek bent naar een stoer model voor dagwandelaars of backpackers, dan heeft de Salomon Quest 4D 3 GTX je alles te bieden. De wandelschoen is vorig jaar geüpdatet en is nu voorzien van een stevigere buitenzool die in bijna alle omstandigheden grip geeft. Ook biedt de schoen nu nog meer comfort. De duurzame constructie en de performance fit zijn wel hetzelfde gebleven. Al jaren is de Quest favoriet bij menig wandelaar, en ook de Salomon Quest 4D 3 GTX is zeer geliefd.