Bijzonder veel mensen houden ervan om deel te nemen aan een quiz. Zoveel is zeker. Dit gezegd hebbende is het zo dat er door de jaren heen binnen het quiz landschap natuurlijk wel het één en ander is veranderd. Zo spreekt het voor zich dat je er tegenwoordig eveneens voor kan kiezen om deel te nemen aan een quiz door middel van een app op je telefoon of via het internet. Je kan er echter ook nog steeds voor kiezen om op de lekker ouderwetse manier deel te nemen aan een quiz. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om een zogenaamde nieuwjaarsquiz. Benieuwd wat een dergelijke quiz nu precies is en vooral hoe ze verloopt? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Uit welke onderdelen bestaat een nieuwjaarsquiz?

Wanneer er een nieuwjaarsquiz wordt georganiseerd spreekt het voor zich dat de organisatie doorgaans alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat elke deelnemer toch wel minstens op een aantal vragen een antwoord kan formuleren. Specifiek voor een dergelijke quiz geldt dat er in de praktijk niet zelden vragen worden gesteld over het voorbije jaar. Voor het merendeel van deze vragen geldt dat de antwoorden terug waren te vinden in de actualiteit. Ben je dus met andere woorden van plan om deel te gaan nemen aan een dergelijke quiz? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het van cruciaal belang kan zijn om er regelmatig even de actualiteit op na te slaan. 

Waar rekening mee houden wanneer je wenst deel te nemen? 

Wil je graag deelnemen aan een nieuwjaarsquiz? Dan zijn er doorgaans niet zoveel deelnamevoorwaarden waar je rekening mee moet houden, integendeel. Je dient er eigenlijk alleen maar rekening mee te houden dat er een minimumleeftijd kan gelden. Dat is dan vooral het gevolg van het feit dat de quiz wordt gehouden in een pub waar bijvoorbeeld ook alcoholische dranken in worden geschonken. Verder zijn er doorgaans geen bijzondere voorwaarden om rekening mee te houden. Uiteraard spreekt het wel voor zich dat je rekening moet houden met een uiterste datum van inschrijven. Schrijf je te laat in? Dan spreekt het voor zich dat jouw deelname aan de nieuwjaarsquiz kan worden geweigerd. Hier moet je wel rekening mee houden.

Conclusie; zeker een aanrader om eens te doen rond Nieuwjaar!

Traditioneel is de Kerst- en Nieuwjaarsperiode een tijd waarin we er met z’n allen veelvuldig voor kiezen om contact te zoeken met elkaar. Dit doen we nog het liefst van allemaal buiten onze eigen woning. Gezellig samen een glas gaan drinken in een pub is dan bijvoorbeeld ontzettend populair. Dit gezegd hebbende is gewoon simpelweg een glaasje gaan drinken natuurlijk stiekem best een beetje saai. Dat kan echter ook anders. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om een nieuwjaarsquiz bij te wonen. Op deze manier kan je dan ook een drankje combineren met het bijschaven en / of in de strijd werpen van je parate kennis. In ieder geval, ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om aan deel te nemen tijdens bijvoorbeeld de Kerstvakantie? Dan kan een speciale quiz voor het nieuwe jaar, of een kerstquiz zeker en vast de moeite waard zijn om aan deel te nemen.