Om het milieu te steunen en duurzaamheidsdoelstellingen te halen, proberen bedrijven hun afvalhopen te verkleinen. Dit gebeurt onder andere door het gescheiden inleveren van afval, waardoor het afval gerecycled kan worden. In dit artikel leggen we uit hoe het recyclen van afval werkt en hoe jij deel kunt uitmaken van dit proces. Lees snel verder!

Afval inzamelen

Het hele proces begint bij het inzamelen van het afval, wat je doet door afval in een container of vuilnisbak te werpen. Wanneer je al het afval bij elkaar gooit, verklein je de kans dat het afval gerecycled kan worden. Papier en karton hoort bij elkaar, PMD-afval heeft een aparte container, glas kan apart en restafval hoort apart. Gooi je afval van de ene afvalstroom in een andere container, dan raakt de afvalhoop vervuild en is de kans groot dat het afval niet meer gerecycled kan worden. Dat is natuurlijk erg zonde, daarom is het belangrijk om je afval goed te scheiden.

Afval ophalen

Na het inzamelen van het afval, moet dit met regelmaat opgehaald worden. Als organisatie kun je hiervoor een afvalverwerkingsbedrijf inschakelen. Laat je je afvalverwerking door Renewi regelen? Dan zorgen zij ervoor dat het afval uit de containers op tijd opgehaald wordt. Dit wordt vooraf besproken, zodat je ook weet welke kosten hieraan verbonden zijn en hoe vaak het afval opgehaald wordt. Handig toch?

Afvalverwerking

Nadat het afval is opgehaald, is het tijd voor de afvalverwerking. Renewi zorgt ervoor dat er van jouw bedrijfsafval weer iets moois of belangrijks wordt gemaakt. Elke afvalstroom kan gebruikt worden voor andere producten. Het afval dat niet hergebruikt kan worden voor producten, wordt gebruikt voor groene energie. Op die manier wordt bijna al het afval duurzaam verwerkt en dat is erg goed voor het milieu.

Nieuwe producten

Elke afvalstroom kan voor andere producten gebruikt worden. Papier en karton wordt bijvoorbeeld vaak gerecycled naar kartonnen dozen, printpapier of zakdoekjes. PMD-afval wordt gebruikt voor het maken van blikjes, fietsen of dozen. Daarom is het belangrijk dat afval goed gescheiden wordt, want zo wordt er bespaard op grondstoffen.