Er bestaan voldoende websites die nieuws verspreiden, maar meestal gaat dit alleen over slecht nieuws en wordt goed nieuws niet uitgelicht. Om ons beter te voelen, zijn goede nieuwsberichten juist belangrijk. Vooral nu met de tweede coronagolf en de quarantaine wordt er veel gefocust op het sombere nieuws, maar er is minstens net zo veel goed nieuws wat het ook verdient om gelezen te worden. Daarom is er een nieuwswebsite ontwikkeld die zich focust op het delen van positief nieuws.

Origineel platform

Er bestaan maar weinig platforms voor alleen goed nieuws, en de meeste mensen weten niet dat ze deze optimistische berichten ergens kunnen vinden. Daarvoor bestaat goed nieuws, een platform met een naam die je niet kan vergeten. Er worden inspirerende berichten gedeeld, lekkere recepten gepresenteerd, en zelfs lachwekkende artikelen geschreven. Op de website wordt laten zien dat niet alles op de Aarde de verkeerde kant op gaat. De reden om door te gaan is immers het streven naar vooruitgang.

Rubrieken

De berichten op Nieuwsbeest zijn verdeeld in een aantal categorieën. Er is een rubriek over ‘Fashion’, ‘Health’, ‘Travel’, ‘Internationaal’ enzovoorts. De benaming van deze categorieën is duidelijk en spreekt voor zich. Dit maakt het makkelijk om het goede nieuws te vinden in de rubriek waarin je het meest geïnteresseerd bent.

Waarom focussen op goede nieuwsberichten?

We zijn gewend aan het dagelijks lezen van slecht nieuws in de krant of bijvoorbeeld op Nu.nl. Dit betekent niet dat positieve nieuwsberichten niet belangrijk zijn in ons leven. We krijgen er energie van, in tegenstelling tot het bedroefde gevoel na het lezen van alles wat er fout gaat in de wereld. Volgens Matt Ridley, voormalig correspondent voor The Economist, komt slecht nieuws onverwachts en presenteert goed nieuws zich geleidelijk. De mediaberichten zijn interessanter door de snelle veranderingen waarover geschreven wordt, welke vaak als belangrijker worden gezien dan dingen die langzamerhand beter worden. Door positieve nieuwsberichten te delen, wordt er aandacht geschonken aan de dingen die we wel goed doen. Er ontstaat een gevoel van trots en solidariteit. We moeten gaan denken in kansen en mogelijkheden, niet in belemmeringen die de wereld slecht maken.

Kijk nu op Nieuwsbeest.nl voor al het goede nieuws!